Kleurbescherming is een belangrijk aspect bij het kiezen van glas, zeker wanneer blootstelling aan zonlicht een rol speelt. Glas kan namelijk fungeren als een filter voor schadelijke UV-stralen. Deze stralingen kunnen verkleuring en vervaging van materialen zoals meubels, vloeren en stoffering veroorzaken.

Gewoon floatglas (ongecoat glas) biedt een zekere mate van natuurlijke UV-filtering, maar door speciale coatings en behandelingen kan de UV-bescherming sterk verbeteren. Deze coatings werken door het absorberen en reflecteren van een groter percentage van de UV-straling, waardoor minder UV-straling de binnenruimte bereikt en de schadelijke effecten beperkt worden.

Kiezen voor een langere levensduur

Door te kiezen voor glas met goede kleurbescherming, kun je naast je eigen huid ook de levensduur en esthetiek van je interieur behouden. Speciale coatings en behandelingen op glas kunnen helpen bij het verminderen van de doorgang van UV-straling, terwijl het zichtbare licht nog steeds wordt doorgelaten.

Het beschermen van kleuren in je interieur is niet alleen belangrijk voor behoud van esthetiek, maar ook voor het waardebehoud van waardevolle objecten, zoals kunstwerken en antiek. Door te investeren in glas met kleurbescherming, kan je ervoor zorgen dat deze voorwerpen langer meegaan en hun oorspronkelijke schoonheid behouden.

chevron right

Hoeveel bescherming heb ik nodig?

Sprimoglass kan tot 99,9% van de schadelijke UV-stralen tegenhouden, waardoor het een uitstekende kleurbescherming biedt. Onze geavanceerde glasoplossingen kunnen zelfs nog betere bescherming bieden, maar het is belangrijk om op te merken dat deze niveaus van bescherming vooral relevant zijn voor specifieke toepassingen, zoals musea en andere omgevingen waarin kostbare objecten worden tentoongesteld.

Hoewel maximale UV-bescherming mogelijk niet essentieel is voor de meeste huishoudens, is het toch belangrijk om te kiezen voor glas dat een goede UV-filtering biedt om verkleuring en vervaging van interieurmaterialen te minimaliseren.

Colour protection- Woman laying on the ground of her house in the sunshine

Welk uv-werend glas past het best bij jouw project?

Deze tabel geeft je een overzicht van het minst kleurbeschermende glas (links) tot het meest kleurbeschermende glas (rechts).

Opgelet!

Het UV-licht van de zon is verantwoordelijk voor 40% van de verkleuring van jouw interieur.

  • Met UV-bescherming
  • Zonder UV-bescherming

Wat zijn UV-stralen?

UV-stralen, of ultraviolette stralen, zijn een vorm van elektromagnetische straling afkomstig van de zon. Ze zijn onzichtbaar voor het menselijk oog omdat hun golflengtes korter zijn dan die van zichtbaar licht.

Blootstelling aan overmatige UV-straling kan verschillende negatieve effecten hebben, waaronder verbranding van de huid, vroegtijdige huidveroudering, beschadiging van het oogweefsel en een verhoogd risico op huidkanker. Het is daarom belangrijk om passende maatregelen te nemen om jezelf te beschermen tegen UV-stralen, zoals het dragen van zonnebrandcrème, beschermende kleding en het gebruik van zonwerend glas om de blootstelling aan UV-stralen binnenshuis te verminderen.

Win-winsituatie!

Bij het kiezen van een glas oplossing voor kleurbescherming, verbeter je tegelijkertijd ook de veiligheid en de stilte in je woonst. Dit komt doordat de toepassing van een beschermende folielaag het glas gelaagd maakt, hierdoor worden de voordelen van verschillende comfortpunten gecombineerd. Deze eigenschappen van de beglazing kan je niet los van elkaar zien, eigenschappen van kleurbeschermendglas verhogen ook de veiligheidswaarden en de akoestische waarden van het glas.

Meer informatie over deze eigenschappen kan je op de desbetreffende comfortpuntpagina's lezen.

Technische informatie

Download hier meer technische informatie over het comfortpunt kleurbescherming.

Al onze etalage-items behouden hun punchy kleuren en uitstraling.

De etalage van onze home-deco winkel staat altijd vol toffe spullen. Kleurrijke stoffen, houten items in Scandinavische stijl… Gedurende de dag staat de zon daar zo’n 5 uur hard op te schijnen. Hoewel we de etalage iedere drie à vier maanden veranderen, merkten we wel dat veel items verkleurd waren. En dat is jammer want onze klanten willen dat niet meer. Sinds we het nieuwe glas met extra kleurbeschermende laag hebben… is het compleet anders. Al onze etalage-items behouden hun punchy kleuren en uitstraling.

Florence Houdt van een kleurrijk interieur

Binnenin is het nog steeds net zo prachtig als de dag dat ik verhuisde.

Ik wist eigenlijk niet dat glas de kleur van mijn interieur kon beschermen. Het was de architecte die het aanraadde vanwege ons visgraat parket en de houten trappen, en zij had gelijk! Het glas beschermt de kleur en uitstraling van deze elementen, en van al mijn schilderijen, nu al jaren op een geweldige manier.

Iris V.d.L Schilder

Projecten

Particulier - Malmedy

Dit project laat perfect zien hoe de juiste mix van comfortpunten, kleurbescherming, veiligheid en koelte heeft bijgedragen aan dit prachtige resultaat.